Wennstrom Fuel Systems AB förvärvar ELPM AB

logo small4

Wennstrom Fuel Systems AB är distributör av bland annat Waynes produkter i Sverige och en del av Wennstromgruppen , en ledande serviceleverantör i Norden. Med en rikstäckande organisation är Wennstrom servicepartner till flera av Sveriges största oljebolag. ELPM AB som har sitt kontor i Mariestad arbetar med försäljning, installation och service av produkter inom drivmedelsdistribution. På senare tid har mycket fokus lagts på nya drivmedel så som el och vätgas.

Claës Bonnier, VD för Wennstrom Fuel Systems, säger: Vi ser mycket stora synergier och fördelar när vi nu välkomnar ELPM in i Wennstromgruppen. ELPM arbetar med ett antal spännande produkter och tjänster som vi tidigare inte har kunnat erbjuda. Det omfattar bland annat tankar för drivmedel och AdBlue, helhetsentreprenader samt försäljning och installation av laddare för eldrivna fordon. Vi kommer nu att ha möjlighet att erbjuda samtliga dessa produkter och tjänster till våra befintliga kunder. Vidare säger Claës att: ELPM har dessutom relationer med ett antal kunder som vi tidigare inte har arbetat tillsammans med. Det innebär att vi från och med nu kan erbjuda kunder till ELPM ett ännu bredare produkt och tjänsteutbud med en rikstäckande serviceorganisation, kröning av pumpar samt verifiering av gasåterföring.

Med Wennstrom i ryggen får vi de resurser som krävs, och en trovärdighet som möjliggör att axla större projekt i framtiden. Vi är stolta över att äntligen kunna erbjuda våra kunder en bra rikstäckande service säger David Nyström VD för ELPM.

Andreas Holmgren, grundare och tidigare ägare av ELPM, anställs hos Wennstrom som ansvarig för att utveckla verksamheten inom nya drivmedel så som el eller vätgas. Andreas säger: Jag tycker det ska bli väldigt spännande och ser stora möjligheter i att vidareutveckla de nya fossilfria drivmedlen tillsammans med Wennstromgruppen i hela Norden. Elektrifieringen är redan under full uppbyggnad och fler alternativ kommer snart synas på marknaden. Vi kommer vara på tårna och hjälpa våra kunder med övergången till den fossilfria framtiden.
Avslutningsvis säger Claës: Jag tror verkligen att denna sammanslagning kommer vara bra för både oss, ELPM och framför allt för våra gemensamma kunder. Och jag ser mycket fram emot en riktigt spännande framtid och hälsar våra nya kollegor i Mariestad hjärtligt välkomna till Wennstrom.

Eventuella frågor besvaras av:

Wennstrom Fuel System AB
Claes Bonnier
+46 10 45 65 804
claes.bonnier@wennstrom.com

ELPM AB
David Nyström
+46 501 133 20
david.nystrom@elpm.se