Historik

ELPM föddes som ett resultat av två starka viljor, oförmögna att dra åt samma håll. När Andreas Holmgren varit anställd ett antal år i dåvarande El & Pumpservice i Skaraborg började diskussionerna kring middagsbordet bli allt livligare. El & Pumpservice var ett litet familjeföretag som främst arbetade med service på drivmedelsanläggningar. Det drevs av Andreas föräldrar och hade förutom Andreas en anställd.

På ena sidan om matbordet satt en son full av driv och engagemang med vilja att utveckla. På den andra sidan satt en mer försiktig och eftertänksam far. Han var långt ifrån övertygad om att något behövde förändras. Förändringar kostar pengar och innebär stora risker och ett stort steg ut i det okända och otrygga.

Argumenten haglade friskt från båda sidor och diskussionerna blev allt livligare under söndagsmiddagarna. Mitt i skottlossningen satt dessutom två omåttligt roade fruar. Till sist fick hela familjen nog, familjefriden var i fara. För att slippa det ständiga gnabbet dessa giganter emellan, startades ett nytt bolag där Andreas kunde testa sina egna vingar utan sin fars förmanande förhållningssätt.
ELPM såg dagens ljus den 11 november 2007 med Andreas ensam som herre på täppan.


Detta blev startskottet för en magisk resa som ingen vågat drömma om. På bara några år hade personalstyrkan vuxit, lokalerna blivit för trångbodda och tjänsterna utvecklats. Det enda som inte ändrats är inställningen till arbetet, vi måste tycka det är roligt att gå till jobbet – varje dag. Så här säger Andreas – ”Jag måste ha kul på jobbet, det är det absolut viktigaste - då blir resultatet bra.”

Som ett kvitto på det utsågs vi till Årets Företagare 2015 och diplomet som hänger i fikarummet är vi mycket stolta över.

Detta tänkesätt genomsyrar ELPMs sätt att arbeta, det är en arbetsplats där det skrattas mycket och stämningen är hög.